teknősbéka a salmiakban

kedd, február 26, 2008

kial?

újabb kérdés a nagyvilágba, hátha valaki meghallja.

miért kell ellopni a távközlési kábeleket? azért a pár száz/ezer forintért (nem vagyok otthon színesfém árfolyamokban)? és ha már valaki ellopta: miért kell megvenni tőle? ugyanez vonatkozik vasúti sinekre, felsővezetékekre, és minden hasonlóra. ha már fémet akar lopni, lopjon valami kevésbé fontosat. kerítést az elhagyatott gyár körűl, autót a roncstelepről, vagy mit_tudom_én_mit. olyat amivel nem nehezíti meg emberek tízezreinek mindennapjait. amivel nem okoz több milliós kárt az országnak, a gazdaságnak. (még egyszer mondom, aprópénzért!)

az emberek hülyék. (arra bezzeg van eszük, hogy vigyázzanak, ne csapja őket agyon az áram. mennyivel könnyebb lenne a társadalomnak..)

4 megjegyzés:

lightpost írta...

azért kell ellopni, amiért mindent el kell lopni, ami fém: mert mozdítható. valahonnan szerezni (mondjuk... lopni) kell egy nagy drótvágó ollót vagy valami szép nagy fűrészt, és amit ki lehet húzni / csavarozni / dönteni, azt ki is kell húzni / csavarozni / dönteni. és ha valaki fent van egy fémkábellel teli pózna tetején, akkor nyilván csak a kilátást tekinti meg. ha a kezén villamosvédelmi előírásoknak megfelelő kesztyű van, akkor csak fontos neki az egészsége. a vezeték meg a trafó védőborítását nyilván csak technikai érdeklődésből feszegeti. ha még vágóeszköz is van a kezében, akkor az csak véletlenül volt nála, épp éleztetni viszi, csak közben felmászott, amíg megnézte, merre is van az az élező. és ez ugye egyik sem minősül bűncselekménynek...

ezért tűnnek el a kisebb köztéri szobrok is, mert húszcentis darabokra felvágva már a méh-telepen sem ismerik fel. a csatornafedeleket azért felismerik, ilyenkor viszont már nem a hivatalos méh-telepekre viszik a "portékát", hanem a kevésbé hivatalosra. és mivel máshol egyáltalán nem vesznek be nyilvánvalóan lopott holmit, itt nyilván nevetséges összegeket fizetnek érte. de ez is jó amúgy... 15 perc "munkával" meg az alkudozással meg lehet keresni egy pálinkára valót, amire úgyis szükség van, ha már megszomjazott az ember a nagy igyekezetben... a nemhivatalosméhtelep vezetője meg beolvasztja a fémet, és elviszi a hivatalos telepre, vagy eladja ő maga, nyilván rendes áron.

és véletlenül nem méh-telepe van egy csomó gazdag illetőnek?

amúgy. gyűjtsd a papírt, fémet, mézet. beveszi a méh.

lamadou írta...

nice comment :)
felmászni a villanyoszlopra nem bűncselekmény? (és most nem arra gondolok, hogy szabálysértés v bűncselekmény, hanem hogy van-e bármiféle következménye)
nem tudod véletlenül a papír árfolyamát? mármint, hogy a méhnél mennyiért veszik be. keresgéltem honlapjukat, vagy bármi hasznosat, de nem igazán találtam. betelefonálni meg tán mégse fogok. milyen dolog már az? :)

lightpost írta...

felmászni szerintem csak veszélyes meg tilos, de nem hiszem hogy ennél komolyabban vennék... maximum a vehemensebb öregnénik levernek róla egy hosszú bottal vagy valami :)
a méhbe meg be kell menni személyesen :) nem tudom amúgy.

lightpost írta...

ma hazafelé egy építkezésnél ki volt rakva egy ideiglenes forgalmi tábla, és volt rajta egy matrica hogy kié ez, ki tetette ki, meddig lesz kint, és hogy "NEM ALUMÍNIUM".

miből gondolják, hogy tudnak olvasni?