teknősbéka a salmiakban

vasárnap, március 09, 2008

nemigen

csak nem tudok elmenni szó nélkül a népszavazás mellett:)
sok helyen olvasom/hallom, hogy nem megyek el, mert hülyeségnek tartom, vagy mást mond a szívem meg az eszem, ilyesmi. nem az a megoldás, hogy nem megyek el, aztán anyázok, hogy sok hülye mire szavazott. aki otthon maradt az fogja be. ha nem akarsz se igennel, se nemmel szavazni, akkor is tessék elmenni, és bedobni egy üres cédulát. ezzel jelzed, hogy nem csak nemtörődöm vagy, hanem csak nem értesz egyet a kérdéssel/szavazással.

csak egy slusszpoén az emberek hülyeségéről: pár nappal ezelőtti közvéleménykutatásból kiderült, hogy a szavazni kívánók 19%-a tudta, hogy mi fog történni ha ez, vagy az lesz a válasz. tehát 81 nem. még mindig nem értetek egyet azzal a törekvésemmel, hogy ne csak életkorhoz kössük a szavazati jogot? :)

4 megjegyzés:

bemapoe írta...

Én egyértelműen egyetértek, talán már beszéltük is ezt. Sőt, igen beszéltük. Legalább érettségi kellene, de szerintem még több. Mondjuk egyetemen egy sikeres év elvégzése lenne a cenzus. Ez már durvább. Meg mittudomén, versenyeredményekkel ezeket is ki lehetne váltani, tehát ha mondjuk OKTV-első harminc, az 18 éves kora előtt is szavazhatna. :)

Nap írta...

az oktvs cucc hülyeség.
attól hgy egy tárgyból jó vagy még nem vagy okos. vagy jólinformált.

lightpost írta...

http://f451.freeblog.hu/archives/2008/03/10/3000008/

Névtelen írta...

na ne, és akinek nincs érettségije, annak ne legyen véleménye? v aki nem jár egyetemre? azoknak nem ugyanazok a jogai?